Autumn Desert Trail

Facts & figures Autumn Desert Trail | 28 & 29 oktober 2017
* Let op: dit document wordt continu bijgewerkt met extra informatie. *
Alle informatie over de Autumn Desert Trail zal via onze Facebookpagina en de website www.hippischdrenthe.com worden verstrekt. Aanspreekpunt voor alle vragen van organisatorische aard is Hippisch Drenthe.
*************************************************

Inschrijven voor de Autumn Desert Trail 2017!

Inschrijven kan op 2 manieren:

Benodigde gegevens voor het inschrijven

Van alle deelnemers die opgegeven worden (door 1 persoon) heb je de volgende gegevens nodig: Naam, adres, telefoonnummer, telefoonnummer in geval van nood, geboortedatum, e-mailadres. Verzamel deze gegevens voordat je je gaat inschrijven, om te voorkomen dat je boekingssessie verloopt.
*Na je bestelling ontvang je je kaarten in je mail. Check ook je spambox als je niks ontvangt!*
  • Afmelden van ruiters/menners vóór 20 oktober 2017, dan krijg je het inschrijfgeld terug, min de aftrek van € 4,50 administratiekosten. Na 20 oktober 2017 vindt er geen restitutie plaats.
  • Afmelding van een ruiter of menner na inschrijving kan middels een e-mail bericht, naar adt@hippischdrenthe.com onder vermelding van naam en rekeningnummer. Deze dient vóór 20 oktober 2017 door ons te zijn ontvangen, waarna het inschrijfgeld (na aftrek van de administratiekosten) zal worden teruggeboekt. Bij afmelding na 20 oktober 2017 vindt er geen restitutie van het inschrijfgeld plaats.
  • Een inschrijfbewijs is persoonlijk en niet overdraagbaar.
***************************************************
Heb je na het lezen van dit document nog vragen? Mail naar: adt@hippischdrenthe.com of neem contact op via Messenger op onze Facebookpagina. Bellen kan met: Tanny de Nooy (06) 493 223 70 of Henriëtte Dieters (06) 202 977 51.
* Fotografen: wees welkom! Als je je foto’s ook nog wilt verkopen aan de deelnemers, dan is het handig als je de link waarop de foto’s bekeken kunnen worden mailt naar: adt@hippischdrenthe.com. Wij zullen de volledige lijst publiceren in deze notitie hier op Facebook (zie hieronder) en op onze website.*

Wat is de Autumn Desert Trail

  • Jaarlijks terugkerend uniek evenement van Staatsbosbeheer in de herfst (voor meer informatie lees de tekst hieronder).
  • Voor ruiters en menners (in groepen of individueel).
  • Vrij rijden door het landschap en over de Kale Duinen.
  • Géén uitgezette routes: je bepaalt zelf hoe lang en waar je rijdt.
  • Deelname aan de puzzeltocht is vrije keuze (het meedoen leidt je echter wel langs hele bijzonder plekken en er zijn fantastische prijzen te winnen!).
  • Op de Kale Duinen is er gelegenheid om te pauzeren bij de stand van Staatsbosbeheer. Hier kun je drinken (koffie, thee, fris) en een kleine versnapering krijgen. Dit is inbegrepen bij je startgeld. Bezoekers dienen wel contant af te rekenen.
* De organisatie behoudt zich het recht voor om het evenement te verplaatsen naar een later tijdstip in het geval van onvoorziene (weers)omstandigheden.

Aanwezige fotografen: klik hier voor het overzicht.

Unieke omgeving: Nationaal Park Drents-Friese Wold

Na de Hoge Veluwe is het Drents-Friese Wold het grootste aaneengesloten bosgebied van ons land. Maar dit nationale park is meer dan bos alleen. In het Drents-Friese Wold dwaal je van zandverstuiving naar vennetje, van heide naar moeras. Er zijn nog maar weinig plaatsen in Nederland waar je zo’n groot aaneengesloten natuurgebied vindt als in het Drents-Friese Wold. Een ideaal gebied voor natuur- en rustzoekers. Bijzonder aan dit gebied is de enorme afwisseling. Van droge stuifzanden tot natte stukken veen en heide. In de bossen huizen vele soorten vogels en het wemelt er van de zoogdieren.
Nationaal Park Drents-Friese Wold is ca. 6.100 hectare groot. Staatsbosbeheer beheert 4.000 hectare in het park en ca. 1.000 hectare in de omgeving. Je treft er zeldzame vogels, insecten en planten aan waarvoor Staatsbosbeheer verantwoordelijk is. Omdat dit Nationaal Park een Natura 2000-gebied is, moet Nederland er volgens Europese afspraken ook alles aan doen om de natuur hier goed te beschermen.
De ruiter- en menroutes in het gebied zijn het hele jaar door toegankelijk voor paardenliefhebbers, maar één keer per jaar maakt Staatsbosbeheer een uitzondering en mogen de paarden en ruiters op de Kale Duinen afwijken van de bestaande routes.
Bijdrage aan beheer De paarden en ruiters die meerijden in de Autumn Desert Trail helpen Staatsbosbeheer met het beheer van dit bijzondere woestijnlandschap. Stikstof in de lucht stimuleert namelijk de groei van algen en mos. Dit mos legt het zand vast, wat ervoor zorgt dat bomen een kans krijgen te ontkiemen. De paarden zorgen ervoor dat het zand wordt losgemaakt en weer gaat stuiven. Heel belangrijk voor het voortbestaan van deze grootste zandverstuiving in Noord-Nederland.

Afbeelding: mooigeschoten.nl